Universitatea Cluj riscă retrogradarea în liga secundă chiar dacă nu se va afla la finalul sezonului sub linie
Miercuri a avut loc un nou termen din procesul de insolvență al lui „U”, însă se bate pasul pe loc. 26 aprilie este data limită pentru acordarea licenței. În cazul „șepcilor roșii” totul se blochează între unii creditori înscriși la masa credală. Ionel Ganea a făcut minuni la Cluj, însă munca antrenorului și a jucătorilor poate fi în zadar. Clubul a intrat în insolvență, iar procedura funcționează în ritm de melc. Concret, într-un moment în care formația ardeleană trebuie să primească licența pentru sezonul viitor, până la sfârșitul lunii, procedura de insolvență s-a blocat la primii pași. Pe înțelesul tuturor, celelalte două echipe din Liga 1 care trec prin aceleași probleme, Rapid și Gloria Bistrița, au făcut pași importanți în dosarul licențierii. Atât cei din Giulești, cât și cei de la Bistrița au reușit să întocmească un comitet de creditori și un plan de reorganizare. La Cluj, totul se tărăgănează, iar ultimul termen este un exemplu clar.
Walter, contestat de DGF Miercuri, la Tribunalul SpeÂcializat Cluj a avut loc al treilea termen de la declararea insolvenței la „U” (în tot atâtea termene, Rapid și Bistrița au întocmit planuri de reorganizare, iar ardelenilor le-a și fost acceptat de Tribunal), iar situația a fost aceeași. În cazul „șepcilor roșii”, totul se blochează între creditorii înscriși la masa credală. Mai precis, Direcția Generală a Finanțelor (care s-a înscris cu o datorie de aproximativ 4 milioane de lei) contestă înscrierea la masa credală a lui Florian Walter, ca persoană fizică (fostul patron al echipei care s-a înscris cu o datorie de 15 milioane de lei). Deși inițial se pare că cei de la DGF nu au avut nimic de obiectat cu Walter, între timp, lucrurile s-au schimbat, iar din cauza acestei probleme nu se poate întocmi un comitet de creditori. Fără acest comitet nu este posibilă votarea planului de reorganizare!
24 aprilie, ziua decisivă Cum ieri, la sediul FRF, s-au sigilat dosarele de licențiere, timpul pare cel mai mare dușman pentru „U” Cluj. Pentru formația din Cluj, un nou termen în cazul procesului de insolvență a fost fixat la data de 24 aprilie, iar, conform caietului de licențiere, între 15 și 26 aprilie se va da răspunsul privind acordarea sau refuzarea. Astfel, dacă pe 24 aprilie nu se reușește formarea unui comitet de creditori și nu se votează planul de reorganizare, studenții nu vor lua licența și, indiferent de rezultatele de pe teren, vor merge la matineu! În timpul termenului de miercuri, se pare că judecătorul sindic a fost anunțat că, până la sfârșitul lui aprilie, FRF va analiza dosarele de licențiere, însă acesta a fixat noul termen nu mai devreme de 24 aprilie, cu doar două zile înainte de răspunsul comisiei lui Viorel Duru. Revenind la problema dintre Direcția Generală a Finanțelor și Florian Walter, partea în care se pare că s-a blocat totul și unde se pierde timp prețios pentru licența lui „U”, trebuie spus că la Rapid a fost o situație asemănătoare. George Copos s-a înscris la masa credală, atât în nume propriu, cât și cu firma Ana Holding. La Rapid însă, acolo unde este o sumă a datoriilor mult mai mare decât în cazul de la „U”, s-a reușit să se întocmească un comitet de creditori, care a adoptat un plan de reorganizare. Planul a fost votat (trei voturi pentru, două împotrivă) și va fi judecat de Tribunal (judecătorul sindic). La Bistrița e și mai bine, planul de reorganizare fiind acceptat și de judecătorul sindic. Pe 17 aprilie, Tribunalul va judeca contestația formulată de DGF împotriva hotărârii adunării creditorilor. Direcția Generală de Finanțe nu este de acord cu înscrierea lui Florian Walter la masa credală, mai ales că, spun cei de la DGF, firma de salubritate Romprest, înscrisă la masa credală cu suma de 380.000 de lei, se află în sfera omului de afaceri. Asta, în ciuda faptului că Florian Walter a fost votat cu majoritate de cei prezenți la Adunarea Creditorilor. De precizat este că, în Comitetul de creditori fac parte Walter, Romprest și DGF, iar ultimii se tem că, în cazul în care se va vota planul de reorganizare, actualul șef de la Petrolul ar avea majoritate.
29 de milioane de lei este datoria înregistrată de „U” și solicitată la masa credală
48 de milioane de euro este datoria Rapidului către diverși creditori
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER